Importanta folosirii scutecelor eco

Importanta folosirii scutecelor eco

0 Comentariu

Trei miliarde de scutece de unica folosinta sunt aruncate in fiecare an in Marea Britanie, conform unui studiu - sau 8 milioane in fiecare zi - o multime de deseuri care ajung in depozite sau, chiar mai rau, in mare. Scutecele au nevoie de sute de ani pentru a se degrada, astfel ca scutecele reutilizabile sau eco sunt o alternativa buna pentru mediul inconjurator. Folosind produse bio Naty precum aceste scutece ecologice te poti asigura ca ai parte de o alternativa buna si iti faci datoria fata de mediul inconjurator.

Principalul brand de scutece de unica folosinta din Regatul Unit este Pampers Procter & Gamble si majoritatea supermarketurilor ofera acum propriile marci. Cea mai mare componenta a scutecelor de unica folosinta este puful de celuloza de hartie, cererea tot mai mare este motivul pentru care producerea lor incepe sa ameninte padurile vechi din Canada, Scandinavia si statele baltice. Zonele umede, mlastini si pajisti valoroase risca sa fie distruse in cautarea noilor plantatii pentru a putea produce scutece.

Alte componente ale scutecelor includ materiale plastice si substante chimice derivate din surse mai putin credibile. Exista controverse cu privire la siguranta unor substante chimice utilizate in mod obisnuit, cum ar fi agentul absorbant poliacrilat de sodiu. Bebelusii cu piele sensibila pot reactiona la gelurile absorbante.

Copilul obisnuit primeste peste 5.000 de scutece, in stadiul initial, in crestere. Scutecele de unica folosinta sunt frecvent aruncate sau, mult mai rau, sunt aruncate la toaleta. Aruncarea lor in cosul de gunoi, fara a elimina mai intai deseurile, este neigienica si, desi putini oameni o stiu, e de fapt ilegala. Aruncarea lor in toaleta se intampla prea frecvent, si poate provoca probleme serioase de intretinere in canale si sistemele de canalizare. Multe dintre acestea ajung, de asemenea, in mare.

In 2005, Agentia de Mediu a publicat un raport privind impactul comparabil asupra mediului al scutecelor "terry" de unica folosinta si reutilizabile, ceea ce a dus la concluzia controversata ca nu exista nicio diferenta intre cele doua. Agentia a constatat ca utilizarea combustibililor fosili implicati in curatarea scutecelor ​​reutilizabile a depasit impactul productiei pentru scutece de unica folosinta si a sugerat ca parintiii ar trebui sa fie liberi sa aleaga tipul de scutece care le convine cel mai bine.

Cu toate acestea, raportul recomanda ca producatorii sa urmeze:

  • Luarea in considerare a utilizarii hartiei reciclate in fabricarea produselor lor

  • Utilizarea  energiei regenerabile pentru procesul de productie

  • Cautarea de surse durabile de pasta de lemn din padurile gestionate

  • Investigarea tehnologiei pentru reciclarea scutecelor de unica folosinta

  • Reducerea greutatii  produselor


Cercetarea in reteaua de mediu a femeilor - a criticat raportul - ca a fost "grav eronata". In special, a atras atentia asupra recomandarii ca firmele care produc scutece sa aiba ca scop reducerea greutatii, chiar daca polimerii superabsorbanti mai usori au un impact mai mare asupra mediului. Reteaua sugereaza ca potentialul de incalzire globala a scutecelor poate fi redus prin utilizarea unei masini de spalat model A ,la 60 ° C si uscarea la aer, mai degraba decat utilizarea  unui uscator de rufe.

Scutecele reutilizabile ofera cu adevarat o alternativa viabila la consumabilele de unica folosinta. Doar un mic procent din parintii din Regatul Unit le utilizeaza, dar exista o utilizare mult mai mare a resurselor reutilizabile in America de Nord si Australia.

51qqumJExzL._SL1300_.jpg

Naty e principalul brand de scutece ecologice - si singurul care isi declara ingredientele. In timp ce alte scutece de unica folosinta  pot pretinde a fi bio, dar inca mai folosesc cantitati masive de materiale pe baza de ulei, trebuie sa existe o modalitate mai buna de a face scutece. De aceea Naty a petrecut peste 20 de ani perfectionand produsele de uz ecologic prin eliminarea a cat mai multe materiale biodegradabile, mentinad in acelasi timp performanta si confortul.

Senzatia moale, asemanatoare cu tesaturile  Naty, ofera o forma excelenta, neimpozabila, de la nou-nascut la copil si calitatea este in mod constant pe primul loc pentru parinti. In plus, scutecele ecologice sunt complet nealbite, nu contin latex, parfum sau TBT (tributilstaniu) si sunt hipoalergenice. Le gasesti la noi in site, la Pure Organic!

Comparatie Etica pentru scutece  

Marcile de certificare pentru Acreditare Etica specifice sectorului acopera peste 15 segmente diferite de produse de consum. Acestea sunt suplimentare fata de marca originala Compania Etica, care se prezinta pe ambalajul a peste 100 de milioane de produse de consum in fiecare an. In tabelul de mai jos se poate observa o clasificare si un clasament al scutecelor creat de site-ul thegoodshoppingguide.com

Site-ul a creat o comparatie clasata pentru urmatoarele branduri, bazandu-se pe actvitatatile acestora: Bambino Mio, Bambo Nature, Beaming Baby, Boots Baby, Charlie Banana, GoVia, Huggies Pull-Ups/DryNites, ImseVimse, MOLTEX nature no.1, Naty, Pampers si TotsBots.


Lasă un comentariu

Trimite